5.marts hjemmeside

Sommerudflugt 10-09-2022

Medlemmer af ”Foreningen af 5te marts 1896” og deres ledsagere, var lørdag den 10. september på Foreningens årlige Sommertur.

I år kørte vi nordvest på kl. 09.00, til rastepladsen på Vestvejen, hvor vi indtog morgenkaffen med smurte rundstykker og et par små ting til at varme os på, da solen ikke rigtig havde fået magt endnu.

Så var vi er på vej til ”Hjerl Hede”. Vel ankommet, ventede frokostbuffeten på os på ”Skyttegaarden”, der var jo også gået 2 timer siden, vi havde indtaget kaffe og rundstykker.  En formidabel og lækker frokostbuffet, hvor der ikke manglede noget, og trods vor gode appetit, tror jeg, der var mad nok til et selskab mere.

Kl. 13.00 ankom vor Guide, Ingrid, der gav os en guidet tur rundt i noget af ”Hjerl Hede”. Ingrid fortalte levende og forståeligt om livet på landet i ”gamle” dage, og viste rundt i nogle af de gamle bygninger. Ingrid er tilknyttet museet som frivillig, og agiterede godt for at få nye frivillige.  Tak til Ingrid for en god og interessant tur i det flotte vejr, trods varsler om det modsatte.

Under vor tur på Hjerl Hede havde vor chauffør, Jørgen, forberedt kaffen, som kunne nydes inden hjemturen, der foregik i godt vejr dog med en enkelt regnbyge, på hjemturen havde vi vort ”sædvanlige” lotteri, og her sket det utrolige, at Kurt vandt alle 3 præmier på blå serie, det er vis aldrig sket før.

Vi landede i Horsens igen ca. kl. 16.00 efter en god og oplevelsesrig dag i gode menneskers selskab.

Desværre var vi ramt af ikke færre end 4 afbud grundet sygdom, så deltagerantallet blev ikke så stort, som vi havde ønsket os, det bliver nok bedre om et år.